De jaarlijkse uitjes (klik voor meer foto's op de afbeelding rechts)
2017 met weer een gezellig kooractiviteit: de Bus en wat voor een!

Een extra dienst werd ingezet om iedereen te vervoeren langs een zeer touristische route, zo ongeveer 'rund-um-house'.
Onderweg speculerend waar de chauffeur ons zou droppen was al een ludieke bezigheid om uiteindelijk uit te komen in Beekbergen bij een klein maar met hartelijke ontvangst door de eigenaar van het 'Ford'-museum.
Niet iedereen was daarmee bekend en we hingen aan de lippen van de goed-vertellende en sprekend lijkende Ford bouwer 'Henri Ford' onder het genot van koffie/thee met gebak. Daarna konden de museum-stukken worden bewonderd terwijl de draaitafel uit 1877 zijn uiterste best deel, geluid te produceren. Buiten werd eveneens de tuin bewandeld en deed de watermolen zijn uiterste best wat aardige plaatjes opleverde.

Mocht men bij de heenreis niet alle kanten bekeken te hebben, was daar tijdens de terugreis weer alle tijd voor terwijl de achter in de bus verblijvende passagiers de uitdaging aan gingen, bij het nemen van de diverse drempels in de weg toch, de inwendige organen op hun plek te laten. Tussendoor werd nog een korte break gehouden bij 'Station Assel' voor het nuttigen van een soft-ijs om te eindigen bij het inmiddels bekende en altijd weer prachtige landgoed van een van de koorleden.
Daar werd nog wel een stevige koe bij de horens gevat en onderging een doodknuffel waarna aan de maaltijd kon worden begonnen.

Tegelijkertijd werd gelegenheid genomen afscheid te nemen van onze voorzitter, Rik. Zijn opvolger, ditmaal een vrouwelijke voorzitter :-), bedankte Rik voor al zijn waardevolle inspanningen die hij voor het koor heeft gedaan. We gaan hem missen! Maar wij zouden Sostenuto niet zijn, hem weer net zo makkelijk te vragen mee te zingen bij de speciale gelegenheden....

Voor het nagenieten van wat beeldmateriaal, waarbij het copyright ligt bij de fotografen Gerda en @, tijdens deze geslaagde en gezellige middag/avond kan hier worden geklikt!

Op naar het volgende feest :-).

2015 In de maand Juni met z'n allen van een zeer gezellig dag genoten van het landgoed bij Monique. Actief bezig geweest met het spel 'Boerengolf' en daar was niet alleen ruimte genoeg voor maar de natuurliefhebbers onder ons konden ook genieten van de zeer fraaie omgeving die het landgoed te bieden heeft.
Afgesloten met, uiteraard, weer een perfect verzorgde bbq hebben we weer veel plezier beleefd aan deze dag.

Klik hier voor de foto's...
2014 met een jaar zingen in de OLV kerk, diverse vieringen waaronder Kerstavond 2013: een goed gevoel.
We zijn gegroeid in het aantal leden en dat is prettig te ervaren alhoewel de ruimte dan toch wel krap gaat worden maar we zijn creatief.
Op 9 november 2014 zijn we te gast geweest in de Boskapel te Nijmegen. Aldaar deze viering muzikale ondersteuning geleverd wat in
zeer goed aarde door alle aanwezigen werd ontvangen en voldoende inspiratie opgeleverd, dit nog eens te herhalen.
Een aantal foto's leveren een compleet plaatje op.

Het kooruitje wat gepland stond in 2014 heeft zich afgespeeld in Apeldoorn. Een gezellige avond met z'n allen, een balletje werpen en een flinke hap en een drankje daarna. Hiernaast een impressie wat er zich afspeelde.
2013 is jaar van kijken en beleven. Hoe zullen we verder gaan. Zingen we wel of niet in de OLV kerk (voorheen Mariakerk). Uiteindelijk hebben we met z'n allen besloten door te gaan.
Het zang jaar, althans voor de zomer van 2013 hebben we besloten met een relatief eenvoudig etentje. Zouden we voorheen de buidel opentrekken en er flink op los gaan, dat hebben we nu bij de vietnamees in Apeldoorn uitgevoerd. Aan de Loolaan, t.o. de Grote Kerk zijn we volledig uit ons dak gegaan. Het eten was prima en daar heeft een ieder van kunnen genieten.
Foto's??? tja die moeten we nog even ergens opduikelen als ze al gemaakt zijn. De schrijver van dit verhaal is het volledig ontgaan. Enfin, wellicht wordt vervolgd.
Het is november 2012. Dit jaar bestaat het koor 25 jaar!! en dat moet worden gevierd.
Vanwege de plotseling sluiting van onze 'eigen' kerk in Apeldoorn, is de jubileumcommissie genoodzaakt een aanpassing te doen in het programma. Op 25 november 2012 vertrekt het koor richting Nijmegen waar we te gast zullen zijn in de 'Boskapel' en zullen de viering daar ondersteunen samen met de twee pastores aldaar.
Na de viering genieten we van de lunch en met een gevulde maag vertrekken we richting het centrum alwaar we een rondwandeling met uitleg van iemand van het Gilde rond het museum Valkhof en het Kelfkensbos. In de Sint Nicolaas kapel houden we een kort bezinningsmoment. Vandaar rap naar koffiehuis aan de waalkade voor warme drank en spijs.
Weer terug naar de 'Boskapel' voor een uitstekend verzorgd warm/koud buffet. Het avondprogramma vulde zich met groepsgewijs ingestudeerde hilarisch en komische acts van verschillende pluimage. Einde van de avond de weg richting huiswaarts.
Met dank aan de organisatie!
Ondanks dat er tijdens de viering zeer trouwe fans aanwezig waren, zullen we in 2013 een themaviering organiseren waarbij het jubileum niet zal worden vergeten.

klik hier voor de foto's...
In het jaar 2011 en wel in de maand september wordt het jaarlijkse kooruitje gepland.
De start van het feest is op het 'thuis-honk' waar we met auto's vanaf de kerk vertrekken naar een nog onbekende bestemming.
Al snel blijkt dat we te gast zijn bij 'Het Hof van Twello'. Voor iedereen een bekende plek (?) en nadat we de eco-winkel hebben
doorlopen (je koopt er 'gezonde producten uit een renderend landschap') wordt duidelijk gemaakt dat 'even verderop' de tuin
bekeken kan worden. Ja, maar wel met blote voeten.
Enfin, een ieder aan de safari-wandel, het riet, modderpoelen, een met kiezelstenen bestrooid pad, en de brandnetel planten
zoveel mogelijk voor de soep houdend, dus ontwijken, wordt het z.g. 'Bloten voeten pad' afgerond. Al me al een bijzondere
ervaring voor allen.
Hierna is het zaak dat het brandend maagzuur op peil wordt gebracht en wordt de gang gezet richting Voorst, alwaaar
bij het 'Geveltje' geparkeerd en de tafels kunnen worden opgezocht.
De eigenaar van het restaurant bijzonder verheugd dat we er -eindelijk- zijn en we kunnen met z'n allen aanvallen!
Voor elk wat wils, is het hier devies en last but not least: een feestelijk onthaal van het ijsbuffet met vuurwerk en muziek.
Wat wil je nog meer?
Het einde van de maal-tijd in het zicht wordt zo rond de klok van 21.30 huiswaarts gekeerd met een tevreden gevoel voor allemaal.

klik hier voor de foto's...
Het jaar 2010, en we schrijven 24 Januari. Een enigzins vervroegde koormeeting waarbij ingesloten het afscheid van Ed van Egmond (onze dirigent).
Na de feestvolle en eigenzinnige viering met mooie liederen, toog het koor richting de blokhut van de scouting.
Aldaar werd iedereen onthaald waarna de inwendige mens niet werd ontzien.
Hierna ontvingen we de 'koorspreekstalmeester' van het Nederlandse lied: de workshop van de smartlappen.
Met veel plezier en zang van de bovenste plank (waarbij de onderste ook niet werd geschuwd) is met z'n allen inclusief de aanwezige partners, een zowaar cd opname gemaakt. Door Ed is nog getracht een muzikale noot te laten klinken op de accordeon maar dit bleek een toon te ver.
Na deze lachwekkende activiteit werd de dag in de richting van afsluiting gezonden maar niet voordat er een klinkende warme maaltijd werd bezorgd: het is winter en dan eet je niet van de barbeque!
September 2009, weer een nieuwe begin van het seizoen 2009-2010 starten we met een groepsgewijze fietstocht in gelukkig droog weer naar 3 verschillende locaties. De 3 groepen hadden een opdracht in het maken van verschillende gerechten die we verder op de avond gezamenlijk zouden verorberen. Het vervolg na gebruik van diverse keukenomgevingen liep uit naar het Atelier van Frans Polman waar de organisatie een kunstige plek hadden uitgezocht. Alle aanwezigen werden na uitleg voor een kunstizinnge 'ezel' geplaatst en konden de eigen inspiratie de vrije loop laten gaan.
Het blijkt dat het koor niet alleen goed is in zingen maar ook schilderachtige inspiratievolle beeldtenissen kunnen creeëren.
Hiernaast een overzicht van de resultaten.
Na het verorberen van de eigen gemaakte gerechten werd laat op de avond de fiets weer opgezocht en huiswaarts gekeerd.

klik hier voor de foto's...
Het jaar 2008, begin van het nieuwe seizoen gaat van start met een gezellig 'koorfeest'.
Dit jaar, wederom weer georganiseerd door 'de meiden', begon met een fietstocht in het kader van de Triënale in Apeldoorn. Een internationaal festival van 100 dagen cultuur, tuin en landschap waarin de Apeldoornse gemeente zich laat zien hoe tuin- en landschapsarchitectuur kan worden tentoongesteld. Dit jaar een eerste editie waarin het vervolg zal zijn in 2011 en 2014. Thema van dit jaar was 'Herinnering en Transformatie' (bron: website Triënale Apeldoorn)
De fietstocht op eigen inititatief samengesteld volgde diverse locaties waaronder een kinderspeelgoed museum waar de geplande 15 minuten ver overschreden werden. 25 jaar lang het verzamelen van historisch materiaal wat veel bekijks gaf bij de koorleden.
Maar er was meer te zien (een werkelijk schapen wijk waarin het verhaal van boer de Vries werd verteld) en teveel op op te noemen (foto's en vragen en).
Gekomen bij het eindpunt moest nog een laatste opdracht worden voltooid met het oog op de afgelopen Olympisch Spelen en gelukkig door elke groep met goed gevolg afgesloten want...
er wachtte nog een zelf samen te stellen maaltijd bij de Wok!
Hierbij werd door sommige tafels driftig gebruik gemaakt van het goed smakende vocht in allerlei kleuren en samenstellingen.
Afgesloten met de einduitslag kon niet anders worden vastgesteld dat de organisatie weer in zeer goed handen was.
Kortom: een GOED begin voor alle zanglustigen onder ons!

klik hier voor de foto's...
klik hier voor de foto's uit de 'oude' doos van het jaar:

- Koorfeest 2007
- Koorfeest 2006
- Koorfeest 2003
© 2018 - Sostenutokoor. All rights reserved.